Seinäjoen Energia

Asiakaspoistuma käännettiin myyntimahdollisuuksiksi

3.10.2024

Jaa somessa

Seinäjoen Energia on Seinäjoen kaupungin 100% omistama konserni. Tavoitteena on luoda hyvinvointia tarjoamalla asiakkailleen sähkön, kaukolämmön ja vesihuollon palveluja laadukkaasti ja luotettavasti. Konserni investoi tulevaisuuden ratkaisuihin, ja sen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Seinäjoen Energia tuottaa kaukolämpöpalveluita Seinäjoen ympäristön talousalueelle ja asiakaspito on ollut erittäin hyvällä tasolla vuosia. Kaukolämmön piirissä on useita kerros-, rivi- ja pientaloyhtiöitä, joten hankkeella haluttiin tunnistaa tulevaisuuden asiakaspoistumariskit. Tämä toimisi pohjana myynnin ennakoivien toimenpiteiden keskipitkän aikavälin suunnittelussa sekä viestintätoimenpiteiden kohdentamisessa.

Hankkeessa analysoitiin asiakaskunta ja aineistoon liitettiin saatavilla olevat tiedot kohteiden LVIS-laitteiston arvioidusta elinkaaren vaiheesta sekä rakennusten energiatehokkuutta parantavien remonttien oletusajankohdasta. Karttaruututasoisesti lisättiin myös maantieteellisiä tekijöitä, jotka pois sulkevat esimerkiksi maalämpölaitteistojen asentamisen.

Lopputuloksena syntyi aineisto, joka ennusti asiakasrivikohtaisesti aikaikkunan, jolloin energiaratkaisut sekä -tehokkuuskysymykset olisivat ajankohtaisia. Tätä tietoa voidaan käyttää myynnin suunnitteluun sekä päivittää säännöllisesti.

”Yhteistyö sujui suoraviivaisesti ja tehokkaasti.” Lämpöliiketoiminnan johtaja Mikko Mursula toteaa yhteistyöstä Kasvu Partnersin kanssa.

Seinäjoen Energia Oy

(2023)
Liikevaihto: 127 Meur
Henkilöstö: 110

Lue lisää