Referenssi

Eezy Henkilöstöpalvelut uudisti myyntiorganisaationsa

Eezy Henkilöstöpalvelut Oy on yksi Suomen johtavista ja suurimmista henkilöstövuokrausyhtiöistä. Se kuuluu Eezy Oyj konserniin, joka on Suomen monipuolisin työelämän asiantuntijatalo. Yhtiö työllistää noin 32 000 henkilöä esimerkiksi teollisuuden, rakentamisen, logistiikan, hotelli- ja ravintola-alan, toimiston sekä kaupan alalla ja palvelee asiakkaitaan 41 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Yhtiön 2022-2025 kasvustrategian tavoitteena on voimakas liikevaihdon ja kannattavuuden kasvu, joka perustuu orgaaniseen kasvuun sekä valikoituihin yritysostoihin. Strategian keskiössä on yksilön onnistuminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Eezy Henkilöstöpalvelut toteutti osana strategiaansa organisaatiomuutoksen 2023 vuoden alussa. Osana uutta organisaatiota myös myynti ja sen johtaminen organisoitiin uudelleen. Uuden organisaation tavoitteiden toimeenpanoa varten yhtiö aloitti uuden myyntimallin rakentamisen.

Keväälle 2023 osui voimakas yleisen taloustilanteen laskusuhdanne, joka osui alkuvaiheessa erityisesti rakennusalaan. Tilanteen seurauksena yhtiön rakennusalan liiketoiminta supistui rajusti ja loi lisää painetta myynnin toimintamallien uudistamiselle sekä nosti keskiöön erityisesti myynnin ennustettavuuden.

Loppukevään aikana yhtiö kartoitti organisaation nykytilan, vahvuudet ja kehityspisteet muutoksen suunnittelua varten. Kesän aikana suunniteltiin uusi myyntimalli, joka keskittyi asiakkuuksien johtamiseen sekä myynnin datan tuottamiseen. Tarvittavien muutosten läpivienti organisaatioon vuoden 2024 loppuun mennessä suunniteltiin kolmeen tavoitteelliseen vaiheeseen. Tavoitteena oli saavuttaa tehokas asiakkuuksien hoito, yhteiset myynnin prosessit sekä myynnin ennustettavuuden merkittävä parantuminen. Osana yhtiön uusia tavoitteita sekä uutta myyntimallia yhtiö päätti myös uudistaa myynnin tulospalkkausrakennetta kannustamaan tavoitteiden saavuttamisessa. Kasvu Partners toimi projektissa kokonaisvaltaisena kumppanina sekä neuvonantajana.

”Kasvu Partnersin kokonaisvaltainen näkemys B2B myynnin konseptista vakuutti systemaattisuudellaan jo ennen yhteistyön aloittamista. Myynnin nykytilanteen kartoitus ja sen pohjalta luotu suunnitelma myynnin iskukyvyn kehittämiseksi mahdollistavat Eezy Henkilöstöpalvelujen myynnin kasvun tulevina vuosina. Yhtenäinen myyntimalli vapauttaa aikaa asiakastyöhön ja parantaa sen laatua. Kasvu Partners toteutti myynnin kehityssuunnitelman nopeassa aikataulussa meidän tarpeitamme kuunnellen.” kertoo yhteistyöstä yhtiön liiketoimintajohtaja Thomas Hynninen.

Eezy Oyj
eezy.fi

(2022)
Liikevaihto: 247 Meur
Henkilöstö: 534

07.11.2023

Lue lisää

Copyright Kasvu Partners Helsinki Oy 2021 – Kaikki oikeudet pidätetään