Referenssi

Sepa uudisti myyntimallinsa vastatakseen markkinan muutokseen

Sepa Oy on vuonna 1982 perustettu perheyritys ja Suomen johtava kattoristikoiden valmistaja. Samalla yritys on toimialan yksi suurimmista koko Euroopassa. Pohjois-Euroopan suurin ja modernein tuotantolaitos sijaitsee Keiteleellä.

Erityyppisten kattoristikoiden lisäksi yritys valmistaa välipohjapalkkeja, paloristikoita, runkokehiä, siltamuotteja, meluesteitä sekä sääsuojia. Asiakkaita ovat Suomen suurimmat talotehtaat ja infrarakentajat, rakennus- ja tukkuliikkeet sekä yksityisasiakkaat.

Sepa Oy on kyennyt yhdistämään perinteikkääseen ammattitaitoon jatkuvan kehittämisen sekä pitkäjänteisen ympäristövastuullisuuden. Laadukkaan toiminnan kulmakivenä ovat osaava ja motivoitunut henkilökunta, oma suunnitteluosasto sekä nykyaikaisimmat tuotantovälineet.

Kevään 2022 lopulla yrityksessä havaittiin ensimmäiset merkit tulevasta rakennusalan romahtamisesta. Yrityksen johto päätti silloin aloittaa kehittämään yhtiön valmiuksia kohdata koveneva kilpailu supistuvassa markkinassa. Yrityksen tarjous-tilausprosessi oli hioutunut sujuvaksi ja tehokkaaksi markkinan kasvaessa, mutta nyt tunnistetiin puutteet proaktiivisessa myynnissä. Yritys käynnisti hankkeet proaktiivisen myyntimallin rakentamiseksi ennen vuoden loppua.

Kokonaisuudessa laadittiin asiakkuuksien segmentointi sekä asiakkuuksien hoitomallit, määriteltiin myyntiprosessit sekä toiminnan vuosikello. Myynnin kyvykkyyden kasvattamista varten prosessien toimenpiteistä ja perustaidoista laadittiin organisaation sisäiseen koulutuskäyttöön käsikirja. Uuden myyntimallin johtamista sekä jalkauttamista tukemaan yritys päätti hankkia CRM-järjestelmän. Kasvu Partners toimi hankkeessa keskeisenä kumppanina sekä neuvonantajana.

”Konkreettisin muutos oli, että meidän myyjämme siirtyivät aggressiivisesta odottamisesta aktiiviseen asiakkaan kontaktointiin. Muutos syntyi, kun meillä kaikilla oli selvillä tavoitteet ja käytännön ohjeet tekemiseen. Yhteistyömme Kasvu Partnersin kanssa oli helppoa ja käytännönläheistä. Myyjillä on nyt selkeästi parempi käsitys omien asiakkaiden ja tarjouksien tilanteesta. Tämä näkyy kohonneena kiinniottoprosenttina, mikä on elintärkeää laskevassa markkinassa”, kertoo Sepa Oy:n toimitusjohtaja Esko Ovaskainen.

Sepa Oy
www.sepa.fi

Sepa Group

(2022)
Liikevaihto: 31,8 M€
Työntekijöitä: 101

27.09.2023

Lue lisää

Copyright Kasvu Partners Helsinki Oy 2021 – Kaikki oikeudet pidätetään