Referenssi

STW Steel laati kasvustrategian ja tarvittavat työkalut sen toimeenpanoon

STW Steel Oy on vuonna 2010 perustettu terästuotteita ja ratkaisuja tarjoava asiantuntijayritys, jonka taustalla on yli 20 vuoden kokemus teräsalalta. Yritys on ollut yksi oman toimialansa markkinajohtajista usean vuoden ajan. STW Steel toimittaa korkealaatuisia ja innovatiivisia terästuotteita ja ratkaisuja rakentamiseen sekä teollisuuteen Suomessa ja lähialueilla. Päätuotteina ovat ritilät ja askelmat, reikä- ja verkkolevyt, aitatuotteet ja hitsatut verkot.

Muista toimialan poiketen STW Steel edustaa terästuotealan johtavia valmistajia ja toimii ilman omaa varastoa. Globaalit toimittajayhteydet ja joustavat logistiikkaratkaisut mahdollistavat tuotteiden toimitukset hyvin joustavasti ja tarkasti asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Yritys on asettanut itselleen tavoitteen rakentaa lähivuosina merkittävää orgaanista kasvua sekä uusilla tuoteryhmillä että myyntiä ja asiakkuuksiensa hoitoa tehostamalla. Samalla yrityksen johto haluaa varautua tuleviin sukupolvenvaihdoksiin organisaation sisällä.

Tarkoitusta varten yhtiö laati itselleen selkeän viiden vuoden kaupallisen strategian sekä rakenteet sen toteuttamiseen. Uuden myyntimallin tavoite oli siirtää kokeneiden senioreiden osaamista muulle organisaatiolle sekä parantaa yhteistoimintaa laatimalla selkeät prosessit ja asiakkuuksien hoitomallit. Myyntityön ja resursoinnin johtamiseksi yhtiö laati kattavan asiakkaiden segmentointimallin ja myynnin johtamisjärjestelmän. Saadakseen toimintasuunnitelman ja toimintamallit helpommin arkeen, yhtiö päätti samalla uuden CRM työkalun hankinnasta. Kasvu Partners toimi strategian laatimisessa sekä myyntimallin rakentamisessa kokonaisvaltaisena kumppanina ja johdon neuvonantajana.

”Urheilussa pärjätäkseen pitää ensin tehdä kotiläksyt ja treenata, jotta voi voittaa kisan. Myynti on samalla tavalla järjestelmällistä työtä ja tuloskunnon rakentamista. Pidin Kasvu Partnersin systemaattisesta lähestymistavasta ja kyvystä purkaa kokonaisuudet toteutettaviksi kokonaisuuksiksi sekä selkeiksi prosesseiksi. Oikeat prosessit tuovat tehoja ja tuottavat tosi paljon tietoa.

Myynti on aliarvostettu toiminto ja on hienoa, että on olemassa konsulttitoimisto, joka keskittyy siihen näin kokonaisvaltaisesti.” kertoo yhteistyöstä yhtiön toimitusjohtaja Seppo Waris.

STW Steel Oy
www.stwsteel.fi

Liikevaihto: 4,6 M€ (2022)
Henkilöstö: 5

03.10.2023

Lue lisää

Copyright Kasvu Partners Helsinki Oy 2021 – Kaikki oikeudet pidätetään